di 13-10-2020

Nieuwe Corona regels Voetbal vlaanderen vanaf 14/10

Naar aanleiding van de alarmerende coronacijfers heeft Vlaams minister van sport Ben Weyts in samenspraak met de ruime sportsector beslist om vanaf woensdag 14 oktober voor heel Vlaanderen over te schakelen naar code oranje. De verstrengde maatregelen gelden één maand en worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. “Dat kan ook een motivatie zijn om de verstrengingen nu goed op te volgen”, zegt Weyts. “We kunnen opnieuw versoepelen, als we eerst in slagen om de cijfers opnieuw terug te dringen”.  

KLEEDKAMERS, KANTINES EN TOESCHOUWERS

Door de beslissing van de minister moeten ook douches en kleedkamers sluiten vanaf 14 oktober . Vandaag een onderdeel van de beslissing over de meeste zorgen, gezien douchen en warme omkleden automatische omkleden zijn in de hedendaagse sportbeleving.   Toch zijn we vooral verheugd dat de sport niet onmiddellijk in lockdown moet.

Kantines mogen open blijven, maar moeten dezelfde standaardsprekende regels volgen als de horeca: enkel zittend, maximaal 4 personen aan één tafel en anderhalve meter afstand tussen de tafels.

Publiek blijft toegelaten, met de beperkingen die opgenomen zijn in het Ministerieel Besluit. Maximaal 400 toeschouwers buiten. Steeds met in acht name van de juiste veilige afstand en met het dragen van een mondmasker.

We zullen de maatregelen verder op de voet volgen en communcieren.

Sportieve groeten

Jeugdbestuur

Waasland-Beveren