di 21-05-2019

WELKOM, NICKY KEIRSMAEKERS!

De jeugdwerking van Waasland-Beveren krijgt volgend seizoen een nieuwe TVJO, dat is de Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding. Nicky Keirsmaekers zal volgend seizoen de sportieve lijnen uitzetten binnen de jeugdwerking van geel-blauw.

Nicky heeft al heel wat ervaring in het jeugdvoetbal achter zijn naam staan. Hij startte bij KAV Dendermonde en Eendracht Aalst, maar ging daarna aan de slag bij topclubs Club Brugge en RSC Anderlecht. Bij de Brusselaars werd hij vijf jaar op een rij kampioen met zijn ploeg. Nicky is heel ambitieus bij Waasland-Beveren. “Het is de bedoeling om een kindvriendelijke omgeving te creëren waarin elk kind zich optimaal kan ontwikkelen met een optimale doorstroom naar de A-kern. Het is belangrijk dat het accent ligt op de jonge voetballertjes. Ze kunnen enkel doorgroeien als hun fysiek en mentaal niveau optimaal is.”

Het gaat ook verder dan de club, vindt onze nieuwbakken medewerker. “Een heel belangrijk aspect van de ontwikkeling is ook het schoolniveau van de spelers. Er zal veel overleg zijn met de scholen, schoolresultaten zijn belangrijk. We moeten realistisch zijn en beseffen dat niet iedereen het zal schoppen tot profspeler. Je moet iets achter de hand houden. Ik heb alleszins heel veel zin om aan dit avontuur te beginnen.”

Huidig TVJO Koen Verbraeken en Waasland-Beveren hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking te stoppen. De club houdt zich eraan om Koen te bedanken voor de voorbije twee jaren. We wensen hem dan ook veel succes in zijn volgende uitdaging.