do 02-08-2018

Jeugd Waasland-Beveren op Stage U10 – U13

Interne voetbalstage Waasland-Beveren

Voor het eerst organiseerde onze club een interne voetbalstage voor de ploegen U10, U11, U12, U13.

Na de eerste training van onze jongens op maandag, was het deze keer tijd voor het echte werk. Onze jongens namen deel aan de eerste voetbalstage van WB. Op Dinsdag, de eerste stagedag, was iedereen zeer enthousiast en wouden onze spelers er zo snel mogelijk invliegen, alle oefenvormen werden ook meteen aan een hoge intensiteit afgewerkt. Na 2 keer 1 uur getraind te hebben gingen onze spelertjes hun middagmaal nuttigen in het Freethielstadion. Na de middagpauze konden onze spelers genieten van een half uurtje vrij, dit gaf de trainers de mogelijkheid om hun training uitzetten voor de volgende trainingssessie. De spelers werden samengeroepen en zo konden we starten aan de 2de sessie van de dag, veel wedstrijdvormen waarin spelers enkele tactische zaken konden inoefenen. Iedereen vertrok gemotiveerd huiswaarts met de hoop dat het snel woensdag zou zijn. De grootte dag waarop onze spelertjes zouden blijven slapen op de Freethiel.

Eerst zouden de spelers uiteraard 4 keer een uurtje trainen, ondanks het warme weer werden de trainingen iets minder intensief afgewerkt. Ook werden de interne afspraken eens doorgenomen samen met onze coördinator Nicola VN. Na de training was het dan eindelijk zo ver. Het was tijd om de slaapplaats klaar te maken. De spelers kregen tijd om hun slaapmateriaal klaar te leggen. De spelers legde al hun materiaal bij hun vriendjes, en zo konden we aanschuiven voor het avondmaal. Dankzij de kok van het eerste elftal kregen de spelers spaghetti voorgeschoteld en zo konden de spelers beginnen smullen.

Vervolgens was het tijd voor een pyjamafuif. Bijna vergeten, eerst konden ze hun kennis nog eens testen tijdens de voetbalquiz. Nadien was het dan eindelijk tijd voor de grote pyjamafuif. DJ Filip De Weeze gaf er een lap op en zo konden de spelers alles even losgooien en hun beste dansbenen bovenhalen. Alle spelers genoten van een schitterend feestje en uitgeteld konden ze onder de lakens kruipen. De spelers aan het slapen dus de perfecte moment voor een praatje onder de trainers. Trainer Kevin A, Trainer Jan VK, en Trainer Ignace VG bleven slapen bij de kinderen.

Het opstaan verliep iets makkelijk dan het slapengaan en zo werden alle spelertjes na het tanden poetsen onder de douche gestopt, nadien volgde het ontbijt en het opruimen van het slaapplaats.

Onder een bloedhete zomerzon werkte de spelers een dubbele trainingssessie af maar al snel bleek dat de fuif nog een beetje in de benen zat en besloten de trainers na de middag de spelers te belonen met waterspelletjes. Voor de Spelletjes kregen de spelers een lunch van W-B voorgeschoteld.

De spelers van U10 werkte eerst nog een oefensessie af en U11 gingen het sportcomplex van Beveren eens bewandelen en verkennen. Ook U12-U13 namen de interne afspraken na de middag door. Eindelijk, tijd voor wat verfrissing en of iedereen er klaar voor was. De spelers werden bekogelt met waterballen onder het moto : iedereen zou nat moeten worden. Na de spelletjes konden de spelers een lekker douche nemen en huis waarst keren om te gaan slapen in hun eigen bedje.

Vrijdag was jammer genoeg al de laatste dag van een tot nu toe schitterende en geslaagde stage. De spelers werden onderling verdeeld en zo speelde we onze UEFA Champions League op de Freethiel. We maakte 5 groepjes zodat we 2 matchen konden spelen en het overige groepje kreeg een loop en coördinatievorm onder de deskundige leiding van Jeroen R en Marc H. Tijdens het tornooitje kregen de kleinste onder ons bezoek van enkele spelers van het eerste elftal. Dat blijkt steeds een voltreffer voor onze spelers, een moment waar ze een week later nog over spreken. We zouden ze veel geluk wensen voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem en dat had blijkbaar geholpen.

Na een vermoeide trainingsweek met een hitte van soms wel 34 graden konden de spelers genieten van een zwempartijtje in het zwembad van Beveren. De spelers daagde de trainers uit en zo konden ze het opnemen tegen Trainer Fahd en Trainer Ignace. Uiteindelijk waren de spelers niet opgewassen tegen beide trainers en wonnen de trainers met 3-5. Na deze spelletjes zocht iedereen zo snel mogelijk weer het water op.

Het einde naderde en we verzamelden iedereen in onze jeugdkantine voor nog een laatste woordje en het uitreiken van enkele prijzen, waaronder de winnaars van de quiz.

Wij de trainers kijken alvast uit naar volgend seizoen voor een nieuwe schitterende stage -> op naar de volgende !!!

Wij trainers, clubmedewerkers, jeugdbestuur en bestuur van Waasland-Beveren willen alle spelers en ouders bedanken voor de leuke week, de leuke reacties en de inzet/vertrouwen in onze club.

 

AGDQ1677 BILL1349 CFSF4285 CKQY2522 DBFI5175 DBWQ6571 DZRM9366 DZRM9366 EBCU5990 EDNY6610 EGIZ3467 EXCV1611 FHGH4694 GFGO7131 GMGQ9172 GNBQ9204 GVNW4307 HYQH4994GFGO7131 GMGQ9172 FHGH4694 EXCV1611 EGIZ3467 EDNY6610 EBCU5990 DZRM9366 BILL1349 CFSF4285 CKQY2522 DBFI5175 DZRM9366 DBWQ6571 AGDQ1677 GEFI7770