do 22-03-2018

U19 sterker dan Bulgarije in slotduel eliteronde

Het team van Bondscoach Gert Verheyen betwist van 21 tot 27 maart de eliteronde in Spanje. Het doel is de kwalificatie voor het EK. In november kwalificeerde de jonge Duivels zich voor deze eliteronde in een groep met Liechtenstein, Macedonië en Zwitserland . Tijdens de loting op 6 december in Nyon werd België ingedeeld in een groep met Spanje, Frankrijk en Bulgarije. Dit vierlandentornooi vindt in Spanje plaats met wedstrijden in Alcoy en Benidorm.

De acht groepswinnaars en de zeven tweedes met de beste resultaten tegen de eerste en derde uit de groep van alle eliterondes kwalificeren zich voor het EK dat van 16 tot 29 juli in Finland plaatsvindt.

België – Frankrijk (21 maart) | 2-3

In de eerste wedstrijd was Frankrijk de tegenstander. Onze jongens kwamen vroeg op voorsprong via Thibaud Verlinden en liepen uit tot 2-0. Vroeg in de tweede helft kreeg doelman Gabriël een rode kaart, waarna Frankrijk weer in de wedstrijd kwam. In de slotfase kwamen de Fransen terug tot 2-2 en in blessuretijd werd het nog 2-3. Zaterdag wacht Spanje in de tweede wedstrijd.

Wedstrijdgegevens

België : Gabriel (OUT 51′, Red Card), Frenoy, Bornauw, Foulon, Verlinden (OUT 53′), Verstraete, Ndayishime (OUT 81′), Boonen (OUT 85′), Amuzu, Lokonga, Saelemaekers
Wisselspelers : De Smet (IN 53′), Burssens, Dewaele (IN 85′), Liessens, Deom, Lynen, Corryn (IN 81′), Openda, Schoonbaert
Doelpunten : 8′ Verlinden 1-0, 47′ Bornauw 2-0, 81′ Pintor 2-1, 86′ Gouiri 2-2, 90+1′ Pintor 2-3
Coach : Gert Verheyen

Programma

  • Woensdag 21 maart (12:00) : België – Frankrijk (Guillermo Amor, Benidorm)
  • Zaterdag 24 maart (12:00) : Spanje – België (Guillermo Amor, Benidorm)
  • Dinsdag 27 maart (17:30) : Bulgarije – België (El Collao, Alcoy)

Het team van Bondscoach Gert Verheyen was van 21 tot 27 maart actief op de eliteronde in Spanje. Het doel was de kwalificatie voor het EK. In november kwalificeerde de jonge Duivels zich voor deze eliteronde in een groep met Liechtenstein, Macedonië en Zwitserland (meer info). Tijdens de loting op 6 december in Nyon werd België ingedeeld in een groep met Spanje, Frankrijk en Bulgarije. Dit vierlandentornooi vindt in Spanje plaats met wedstrijden in Alcoy en Benidorm.

De acht groepswinnaars en de zeven tweedes met de beste resultaten tegen de eerste en derde uit de groep van alle eliterondes kwalificeren zich voor het EK dat van 16 tot 29 juli in Finland plaatsvindt. Onze U19 haalden het niet.

België – Frankrijk (21 maart) | 2-3

In de eerste wedstrijd was Frankrijk de tegenstander. Onze jongens kwamen vroeg op voorsprong via Thibaud Verlinden en liepen uit tot 2-0 dankzij Bornauw. Vroeg in de tweede helft kreeg doelman Gabriël een rode kaart, waarna Frankrijk weer in de wedstrijd kwam. In de slotfase kwamen de Fransen terug tot 2-2 en in blessuretijd werd het nog 2-3.

Wedstrijdgegevens

België : Gabriel (OUT 51′, Red Card), Frenoy, Bornauw, Foulon, Verlinden (OUT 53′), Verstraete, Ndayishime (OUT 81′), Boonen (OUT 85′), Amuzu, Lokonga, Saelemaekers

Wisselspelers : De Smet (IN 53′), Burssens, Dewaele (IN 85′), Liessens, Deom, Lynen, Corryn (IN 81′), Openda, Schoonbaert

Doelpunten : 8′ Verlinden 1-0, 47′ Bornauw 2-0, 81′ Pintor 2-1, 86′ Gouiri 2-2, 90+1′ Pintor 2-3

Coach : Gert Verheyen

Basiself tegen Frankrijk

Spanje – België (24 maart) | 3-0

België: De Smet, Burssens, Bornauw, Foulon, Dewaele, Verlinden, Boonen (OUT 70′), Deom, Saelemaekers (OUT 81′), Corryn, Openda (OUT 59′)

Wisselspelers: Frenoy, Verstraete, Ndayishime (IN 59′), Liessens (IN 81′), Lynen (IN 70′), Schoonbaert

Doelpunten: 45′ Pozo 1-0, 55′ Ruiz 2-0, 64′ Ruiz 3-0

Coach: Gert Verheyen

Basiself tegen Spanje

Bulgarije – België (27 maart) | 0-2

In de laatste wedstrijd van de eliteronde namen onze U19 het op tegen Bulgarije. Het was wachten tot minuut 58 op de openingstreffer. Sieben Dewaele zorgde op aangeven van Indy Boonen voor de 0-1. Negen minuten later verdubbelde de ingevallen Openda de score. Door zijn doelpunt stond meteen ook de eindstand vast.

Wedstrijdgegevens

België: Gabriel, Bornauw, Foulon (OUT 60’), Dewaele, Verlinden, Ndayishime (OUT 60’), Boonen, Liessens, Deom (OUT 69’), Lynen, Schoonbaert

Wisselspelers: De Smet, Frenoy, Burssens, Verstraete (IN 69’), Corryn (IN 60’), Openda (IN 60’)

Doelpunten: 58′ Dewaele 0-1, 67’ Openda 0-2

Coach: Gert Verheyen