Na een tornooi in Finland tussen 30 augustus en 4 september, verblijven onze U19 deze week in Spanje voor een stage van 2 tot 7 oktober. Op donderdag 5 oktober namen ze het op tegen de Verenigde Staten, zaterdag 7 oktober volgt een tweede oefenduel, tegen Rusland. Beide wedstrijden vinden plaats in het Marbella Football Center.

Op de eerste EK-kwalificatieronde, van 8 tot 14 november in Macedonie, treffen de U19 Liechtenstein, Macedonie« en Zwitserland. Een plaats bij de eerste twee in de groep levert een ticket op voor de eliteronde in de tweede seizoenshelft. De groepswinnaars van de eliterondes plaatsen zich voor het EK, in juli in Finland. De kwalificatiecyclus is als dusdanig vergelijkbaar met de campagne van de U17. Anders dan bij U17 nemen er niet zestien landen, maar acht landen deel aan het EK.

In de openingswedstrijd tegen de VS namen de jonge Duivels van Bondscoach Gert Verheyen een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Indy Boonen. Na de rust zorgde onze kapitein Delcroix voor de 2-0 eindstand.

Zaterdag (aftrap om 13u) spelen onze U19 nog tegen Rusland in het Marbella Football Center.

Wedstrijdgegevens

Belgie: Gabriel, Bornauw, Burssens, Delcroix, Foulon, Dewaele (OUT 35), Verlinden (OUT 69), Deom (OUT 83), Emmers (OUT 69), Boonen, Ndayishimiye (OUT 62)

Wisselspelers: De Smet, DHaese (IN 69), Frenoy, Liessens, Bassong, Lynen (IN 35), Bataille, Corryn (IN 83), Amuzu (IN 62), Saelemaekers (IN 69), Lloci

Doelpunten: 16Boonen (1-0), 48 Delcroix (2-0)

Programma

  • donderdag 5 oktober (16u) : Belgie Verenigde Staten 2-0 (Marbella Football Center, Spanje)
  • zaterdag 7 oktober (13u) : Belgie  Rusland (Marbella Football Center, Spanje)