vr 10-06-2016

Een High 5 voor het jeugdvoetbal

Persbericht 03/05/2016:
Een High 5 voor het jeugdvoetbal.

Voetbalfederatie Vlaanderen verbindt ouders met clubs via  high5ouder traject.
Ouders en voetbalclubs, de relatie staat soms onder spanning. Met het high5ouder traject wil Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), in samenwerking met Football+ Foundation, hierop inspelen. Daarom lanceert de Vlaamse vleugel van de KBVB vandaag een bewustmakend filmpje dat het voetbal bekijkt vanuit het standpunt van het kind. De boodschap: “Ouders, bedankt voor alles wat jullie doen, maar eenmaal op het veld is het aan ons!”
Link naar Youtube
In een volgende fase wil VFV haar clubs versterken door middel van een reeks workshops rond oudergedrag en – participatie. De eerste reeks start nog voor de zomer. Clubs die in het traject stappen kunnen nadien zelf aan de slag om de dialoog met ouders te verbeteren.
“We vangen al langer signalen op van onze clubs dat de relatie met de ouders soms moeilijk verloopt. Met het High5ouder traject willen we hen hierin ondersteunen. Dat is onze taak als federatie. Niet om iemand met de vinger te wijzen. Wel om club, ouder en hun relatie onderling te versterken.” Aldus Benny Mazur, secretaris-generaal van Voetbalfederatie Vlaanderen.
De voorbereidingen voor dit project lopen al langer. De recente enquête in de pers, toonde de noodzaak er nog eens van aan. “Met dit project gaan we verder op de ingeslagen weg. Zo zet VFV al sinds haar oprichting in 2009 in op ethiek en de rechten van het kind in de sport. Denken we maar aan 50% speelgelegenheid, het dribbelvoetbal en recreatieve jeugdteams.” Besluit Benny Mazur.
Op www.high5ouder.be kan je terecht voor meer informatie. Onder de overkoepelende hashtag #High5ouder kan iedereen zijn of haar goede voorbeelden kwijt.

35+ 55+bisLessenrooster Initiator Indoorvoetbal