di 24-05-2016

Jeugdspeler Quinten Claeys aan de beterhand

Tekst: Ward Callens & Andy Saey – foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Iedereen heeft de berichtgeving over onze jeugdspeler de voorbije dagen met een bang hart kunnen volgen!

Quinten Claeys

Jeugdspeler Quinten Claeys (15) is weer aan de betere hand na een bewogen weekend. De speler van de Beverse NU16 scheurde zaterdag zijn milt en werd een tijdlang in een kunstmatige coma gehouden. Nu Quinten weer stabiel is, kunnen zijn familie en ploegmaats weer opgelucht adem halen.

De 15-jarige Quinten Claeys, kapitein van de NU16, vroeg tijdens een wedstrijd op het toernooi van KVV Windeke om een vervanging omdat hij pijn had in de maagstreek. Na de eerste zorgen van de verzorgster van het team en daarna het Rode Kruis, werden de hulpdiensten verwittigd. Zijn toestand verergerde immers en hij verloor ook even het bewustzijn. Drie kwartier had de spoedarts van de MUG nodig om Quinten stabiel te krijgen, vervolgens werd hij naar AZ Gent gebracht waar hij met spoed werd geopereerd. De jonge aanvaller had namelijk een gescheurde milt.

De operatie was geslaagd, maar omdat hij veel bloed verloren had werd Quinten in een kunstmatige coma gehouden. Het werden bange uren voor de familie en naasten van Quinten, maar na een rustige nacht en een stabiele dag werd hij zondagavond uiteindelijk uit z’n coma gehaald. Ook afgelopen nacht verliep prima. Quinten, een echte vechter, is weer aan de betere hand en verlost van de apparatuur aan zijn lichaam. Intussen werd zijn verhaal veelvuldig opgepikt door de media en ontving hij, z’n familie en onze club heel wat steunbetuigingen.

Waasland-Beveren wil dan ook iedereen bedanken voor de berichtjes die het ontving. Ook de ouders van Quinten waren opgetogen met de talrijke steunbetuigingen. “Het geeft ons hoop op een volledig herstel”, reageerden ze. Quinten, veel beterschap en een spoedig herstel!