vr 20-05-2016

Drie beloften worden opgenomen in A-kern

Tekst & foto: Ward Callens

Drie beloftespelers mogen zich begin juni melden bij hoofdtrainer Stijn Vreven. De jongelingen krijgen de kans om zich te tonen in de A-kern tijdens het seizoen 2016-2017. Het gaat om Sebastien Ito, Gilles Van Remoortere en Maxim Nys.

Sebastien Ito (° 11/05/1996), Gilles Van Remoortere (° 8/11/1996) en Maxim Nys (° 28/10/1996) mogen zich vanaf juni volwaardig lid van de Beverse A-kern noemen. De drie jongelingen worden opgenomen in de hoofdmacht van W-B om het niveau op te pikken en zich te laten zien aan de technische staf. De sportieve cel wil met het initiatief talent van eigen bodem de kans geven zich te ontwikkelen in een topsportklimaat en hen te laten evolueren naar een profstatuut. Jonge en Belgische spelers laten rijpen is dan ook een van de speerpunten binnen de sportieve visie van Waasland-Beveren.

Ito is een verdedigende middenvelder die ook in de verdediging uit de voeten kan. Hij speelde het afgelopen seizoen bij de Beverse beloften. Daarvoor kwam hij uit voor de jeugd van Club Brugge. Van Remoortere is een middenvelder die doorgaans op de nummer tien speelt. Hij kwam de voorbije drie seizoenen uit voor W-B nadat hij de overstap maakte van Beerschot AC. Hij speelde nog voor de nationale U17 van België. Nys is een echte Beverenaar. Tot zijn dertiende was hij speler van KFC Vrasene, vervolgens trok hij naar de Freethiel.

Remco Pieters blijft volgend seizoen beloftespeler. Kevin Hebbelinck, die zich in het afgelopen seizoen mocht tonen in de A-kern, verlaat W-B. Ook Brent Peers zoekt andere oorden op. Hij trekt naar Antwerp FC.

Van-Remoortere-Nys-Ito-770x317