wo 10-02-2016

STOP TEGEN PESTEN!

 
 Cay58m6XEAEdDjz

De voorbije dagen hebben een hele waslijst aan topsporters symbolisch de campagne gesteund door een Time Out gebaar te maken en dit op hun sociale media te posten. Op de website www.topindesport.be vind je verschillende TOP-foto’s terug. Nu is het aan ons om zo massaal mogelijk het Time Out gebaar te maken en zo duidelijk te maken dat er geen plaats is voor pestgedrag binnen jullie club. We roepen jullie dan ook op om tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten zoveel mogelijk TOP-foto’s te posten op jullie sociale media met de hashtag ‘#TOPindesport’. Iedereen kan het TOP-gebaar maken: sporters (jong en oud, recreatief en competitief), coaches, bestuurders en sportmedewerkers. Samen gaan we dan ook voor een TOP-sportomgeving!

Time out, NU

Doe mee en maak je sportorganisatie pestvrij!

Sport is TOP! Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit met hun favoriete sport. Maar niet altijd. Pesten is een sluipend kwaad. Het richt emotionele schade aan in scholen, op de werkvloer, maar ook op de grasmat en in de sporthal. Het is een ingrijpende vorm van geweld waarmee ook minderjarige sporters in Vlaamse sportorganisaties te maken krijgen. Pesten is schadelijk, kwetsend en soms zelfs levensbedreigend.

Dit jaar wil de Vlaamse sportsector daarom dringend het thema pesten aanpakken. De Time Out tegen Pesten campagne informeert, stimuleert en ondersteunt de sportsector om actief aan een pestvrije omgeving te werken. We keuren elke vorm van pesten af en zeggen volmondig: Time Out tegen Pesten!